James Hirvisaari

420. Kolme peruspilaria

4 kommenttia

Sodassa on kolme peruspilaria, jotka lujina seistessään ovat tehokkaita torjumaan vihollisen invaasio. Yhden pilarin äärellä työskentelevä joukko vaatii halveksien kolmannen kaatamista, koska pitää sitä turhana ja jopa vahingollisena. Pilari kaadetaan, katto sortuu, puolustus heikkenee.

Sodassa tarvitaan yhteistä rintamaa. Jokaisen taistelijan katse on suunnattava vihollista kohti. Yksi kiväärimiehistä vilkaiseekin sivulle ja lahtaa joukkueen etevimmän tarkka-ampujan, koska hänen persoonansa ei miestä miellyttänyt. Rintama hajoaa, vihollinen vahvistuu.

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

4 thoughts on “420. Kolme peruspilaria

  1. Teksti on monitulkintainen, mutta peruspilareita voisivat olla esimerkiksi ilmavoimat, maavoimat ja merivoimat. Ja silakat haluaisivat ampua omat kotkat alas taivaalta.

    Erittäin sairasta. Näin kuitenkin helposti käy maahanmuuttokeskusteluissa.

    Toinen pilarien analogia löytyy ihmisestä itsestään ja ihmisen kolmiyhteydestä: Ruumiillinen taso (väkivalta), sielullinen taso (äly ym) ja hengellinen taso (ilmapiiri). Ilman hengellisyyttä puolustus on tehoton.

  2. Kun en ole poliitikko enkä edes poliitikon alku, en ole aivan oikea henkilö kommentoimaan. Tavallisella maalaisjärjellä ymmärrän sinun viittaavan sisäisten riitojen vaaraan oikeistolaisessa, kansallismielisessä liikehdinnässä. Et voisi olla asiassa enempää oikeassa. Pitää katsoa yhdistäviin yhteisiin lähitavoitteisiin eikä käydä ideologisia varjonyrkkeilyitä oman erityisaatteen puolesta toista vastaan. Aika on rajallinen voimavara.

  3. Kirjoitin tuon ensin Hommaforumille, mutta viestini poistettiin. Taisi osua arkaan paikkaan, tai sitten siellä tapahtui jokin väärinkäsitys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s