James Hirvisaari

451. Rasismihuutelu

2 kommenttia

Ajatustenvaihto maahanmuutosta hyytyy valitettavan usein heti alkuunsa, kun toinen osapuoli pyrkii torpedoimaan koko keskustelun tuusan nuuskaksi tuulesta temmatuilla ad hominem -argumenteillaan. Ihminen, joka haluaa kiinnittää huomiota mielestään lyhytnäköiseen ja vahingolliseen maahanmuuttopolitiikkaan, leimataan turhan kevein perustein fasistiksi ja rasistiksi. Toisinaan hihasta vedetään jopa natsikortti.

Keskustelun toiselta osapuolelta pyritään riistämään ihmisarvo, jotta häntä ei kuunneltaisi ja jotta hän lannistuisi ja lakkaisi ilmaisemasta itseään, ja toisinaan häntä vastaan hyökätään vieläkin järeämmillä aseilla kuten toimimalla niin, että henkilö jää työttömäksi tai pyrkimällä vahingoittamaan kriitikon yritystoimintaa. Nämä yhteiskunnan ilmapiiriä ja kansamme yhtenäisyyttä vakavasti vaurioittavat rasismihuutelijat (jotka vieläpä usein kuvittelevat olevansa hyviä ihmisiä, vaikka ovat jatkuvasti kiinni lähimmäistensä kurkussa) saavat kuitenkin vapaasti jatkaa huuteluaan. Pelokkaat ihmiset kulkevat yllättävän helposti eksyksiin, ja pelätessään rasistileimoja heistä itsestäänkin tulee rasismihuutelijoita ilkeän joukkohysterian uhreina. Rasismihuuteluun on kuitenkin tartuttava heti. Sellaista ei tarvitse sietää. Lammastelu on vahingollista kaikille, ja ilman sananvapautta ei ole mitään vapautta.

Rasismihuuteluun on tartuttava heti. Sellaista ei tarvitse sietää.

Seuraavassa esimerkki tyypillisestä rasismihuutelusta. Kuvakaappaus on Facebookista Asikkalan kunnallispolitiikka -nimisestä julkisesta ryhmästä. Minä tunnen tuon aurinkoisen Kaarinan, joka on muun muassa Asikkalan kunnanvaltuuston ja Yrittäjänaiset ry:n entinen puheenjohtaja ja tiedän, että hänessä ei ole häivettäkään rasismista. Mutta järkeä löytyy sitäkin enemmän. Ketju on malliesimerkki siitä, kuinka tahallisesti ja vääristellen keskustelu maahanmuutosta ja sen ongelmista pyritään tukahduttamaan.

 

Keskustelu Facebookin julkisella seinällä.

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “451. Rasismihuutelu

  1. Yhdentekevää.Nykyään on käytännössä enää 2 mahdollisuutta.Jos sanot mitään mistään olet aina jonkun mielestä joko harhaisen mielisairas idiootti tai rasisti.Olen mielummin rasisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.