James Hirvisaari

453. Valtamedia ja mediavalta

1 kommentti

Pekka Kärkkäinen valtamediasta:

”On 100%:n varmaa, että tässä maassa ei demokratialla ole mitään mahdollisuutta toimia. Valtamedia toimii yhtenäisenä propagandakoneistona ja tekee aktiivista kansalaisten mielipiteiden muokkausta. Mielipiteiden muokkaaminen on helppoa ja vain osa kansasta osaa tunnistaa sen, varsinkin kun se on ammattimaisesti tehtyä.

Demokratia toimiakseen vaatii riittävästi oikeaa ja riippumatonta tietoa sekä julkista avointa keskustelua. Valtamedialla olisi siinä olennainen rooli ja velvollisuus, mutta se toimii juuri päinvastoin kuin pitäisi ja käyttää valtaansa väärin. Se, joka hallitsee tietoa/tiedotusvälineitä, hallitsee kansaa.

Ottamatta kantaa vaalitulokseen, demokratiatilanne Suomessa on kansalaisten oikeuksien kannalta hälyttävä. Tosiasiallisesti elämme banaani- ja roistovaltiossa. Suurella osalla kansasta on vain pää pensaassa.”

-Pekka Kärkkäinen Facebookissa 28.1.2018-

Pekka Kärkkäinen

Oma tekstini samasta aiheesta (12.5.2016): Mediavalta

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “453. Valtamedia ja mediavalta

  1. Luin molemmat kirjoitukset. Media manipuloijana ja media erityisesti suoraan demokratiaan puuttuvana manipuloijana. Päätoimittajat ja toimitussihteerit ovat tiedotusvälineiden vastuuhenkilöitä. Valtapolitiikka on kaapannut heidät kuten keskustan ja demareiden – presidentinvaalien luuseripuolueiden – kellokkaat valtasivat Ylen ja MTV:n studioita puhuakseen asian ohella sen vierestä tai vain täyttä pötyä. Olipa median kiintiösomalikin kiidätetty tilaisuuteen. Miksi näin median suhteen käy? Valtamedia on myynyt rahasta ja asemasta vapaan tiedonvälityksen. Sitä kiinnostaa uutispuuroa enemmän Ismailin papusoppa vai mikä soppa se nyt olikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s