James Hirvisaari

458. Sananen sananvapaudesta

2 kommenttia

Sananvapaus ei tarkoita, että vain miellyttävä ja asiallinen ilmaisu on sallittua. Sananvapaus tarkoittaa nimenomaan epämiellyttävän sanoman ja asiattomankin kritiikin sallimista.

Suomen laki ei salli esimerkiksi muslimien tai somalien tai homojen solvaamista kansanryhmänä, mutta epämiellyttävä ja asiatonkin julkinen kritiikki tai tieto tai mielipide on toki sallittua, jos se ei sisällä uhkaamista, panettelua tai solvaamista.

Sen sijaan kristittyjen, heteroiden tai suomalaisten törkeäkin panettelu ja solvaaminen kansanryhmänä ja usein uhkaaminenkin on oikeuskäytännössä täysin sallittua. Sellaiseen ei politisoitunut oikeuslaitoksemme koskaan tartu.

Valitettavasti rikoslain kansankiihotuspykälä (RL 11:10) on kuitenkin täysin tulkinnanvarainen ja mahdollistaa syyttäjien ja tuomarien mielivallan ja oikeusmurhat.

FAKTA: Kaikkea saa kritisoida.

Myös muslimeita, somaleita ja homoja saa kritisoida. Sakkoja tulee vain jos rikoksen tunnusmerkistö täyttyy.

 

Erittäin energinen keskisormetus oikeuden vääristelijöille!

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “458. Sananen sananvapaudesta

  1. Ei Suomessa ole enää sananvapautta.Sen tilalla on ”vastuullinen” sananvapaus joka on vain eufemismi sille että sananvapautta ei enää ole.Jos jotain ”vastuullista” oltaisiin edes alunperin kaivattu se olisi pitänyt olla vastuullinen uskonnonvapaus jossa aivan jokaista paskakulttia joka vaatii vääräuskoisten tappamista ei suojella pyhänä asiana.

  2. TARKENNUS. Sakkoja tulee vain jos rikoksen tunnusmerkistö täyttyy. Siis jos aivokuppaisen tuomarin ”omatunto” venyy VKSV:n painostuksesta äärimmäiseen vääryyteen, ja hän tulkitsee mielivaltaisesti tunnusmerkistön täyttyvän. Sen hän voi tehdä kelvottoman lakipykälän takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s