James Hirvisaari

469. Natsahtelu

Jätä kommentti

Natsahtelu on äärimmäisen hauskaa ja palkitsevaa juuri siksi, että pienessäkin määrin se pöyristyttää aivan hermoromahduksen partaalle antikansallismielisiä vihervasemmistolaisia ja muita puusilmäisiä suvakkeja.

Eduskunnassa syksyllä 2013 vieraanani olleen extreme-yhteiskuntakriitikon ja kansantaiteilijan hyväntuulinen morotus tulkittiin natsahteluksi, ja vasemmistolaisten puhemies Eero Heinäluomalla hirtti kiinni välittömästi ja niin pahasti, ettei värinältään juuri puhumaan kyennyt. Samaisten punalippujen heiluttajien tunnusmerkkinä on kuitenkin suora ja nyrkissä oleva käsi. Käden asento siis merkitsee paljon. Mutta esimerkiksi swastikan nähdessään nuo tyypit saavat ankaran hyperventilaatiokohtauksen. Swastika on kuitenkin esimerkiksi ilmavoimiemme tunnuksessa.

”Käden asento merkitsee paljon.”

Valitettavasti Eero Heinäluoma eduskuntainstituution häpäisyllään ilmaisi olevansa ennen kaikkea hikisukkainen demari, ei koko eduskunnan ja siis koko kansan raikas puhemies. Onhan eduskunnan puhemies valtiollisessa protokollassa heti presidentistä seuraava.

Trauma on aika syvällä, ja sen tähden ilkikurista natsahtelua lienee syytä harrastaa sopivassa määrin jatkossakin. Jospa tervehtyminen joskus koittaisi.

 

Vilkkaalla mielikuvituksella tästäkin kuvasta löytyy Symboliikkaa.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.