James Hirvisaari

471. Me suomalaiset natsit

5 kommenttia

Sana natsi synnyttää ihmisille erilaisia mielleyhtymiä. Alun perin sana tulee Natsi-Saksan kansallissosialismia tarkoittavasta saksankielisestä sanasta ”nationalsozialismus”. Nykyään sanaa käytetään tarkoittamaan:

 1. Natsi-Saksan kansallissosialisteja, jotka olivat Hitler-kultissaan verrattavissa Stalinin palvojiin ja jossakin määrin Italian fasisteihin.
 2. Uusnatseja, jotka ovat poliittisesti kansallissosialisteja ja ovat verrattavissa vastapuolen kommunisteihin.
 3. Väkivaltaisia vandaaleja, jotka nahkatakeissaan ja maihinnoususaappaissaan riehuvat kaduilla ja ovat verrattavissa vastapuolen vasemmistoanarkisteihin.
 4. Arkikielessä äärimmäisen ankaria henkilöitä, esimerkiksi ”kielioppinatsi”.
 5. Kansallismielisiä ja kansallisvaltioiden merkitystä painottavia isänmaallisia ihmisiä, nationalisteja, joita vasemmiston aggressiivisessa retoriikassa leimataan täysin oikeudettomasti äärioikeistolaisiksi ja rasisteiksi.

Kun olen sanonut ”vihaavani natseja” (Enbuske & Linnanahde Crew 10.10.2013), olen tarkoittanut vandaaleita ja niitä, jotka II maailmansodan aikana uunittivat mm juutalaisia. Muita ”natseja” minulla ei ole syytä vihata. Itse en ole kansallissosialisti enkä uusnatsi enkä varsinkaan vandaali, mutta kielioppinatsi saatan olla, ja ilman muuta olen myös suomenmielinen nationalisti. Jos joku haluaa minua sen perusteella kutsua natsiksi, niin eipä tuosta voi pahasti loukkaantua, kunhan tiedetään mistä puhutaan eikä vääristellä asioita. Jos siis natseilla tarkoitamme nationalisteja, kansallismielisiä isänmaamme ja oman kansamme puolustajia, niin olkaamme sitten kaikki natseja ylpeästi ja pää pystyssä. Roomalaista tervehdystä emme kuitenkaan tarvitse; suokaamme se yksioikeudella kansallissosialisteille kuten punanyrkkisymboli vasemmistolaisille.

”Olkaamme kaikki natseja ylpeästi ja pää pystyssä”

Väkivallantekijöitä en siis sympatiseeraa, mutta tunnen suurta rakkautta ja yhteenkuuluvuutta Saksan kieleen ja kansaan. Olen todella ylpeä, että Saksa oli sodassa tukenamme kommunismia vastaan. Ikävää, että tilanne meni lopulta solmuun.

Nationalismi tarkoittaa pelkästään hyviä asioita: isänmaallisuutta, korkeahenkisyyttä ja puhtaita arvoja. Sen sijaan kaikki totalitaristiset ääriliikkeet ovat moraaliltaan kelvottomia, eikä sellaisten kannattajaksi ketään pitäisi kevyin perustein leimata. Valitettavasti valtamedia sekoittaa käsitteitä täysin tahallaan.

Suomalaisen isänmaallisen, suomenmielisen nationalistin ja kansallismielisen ”natsin” tunnusmerkkeinä ja symboleina voidaan pitää Suomen lippua (punalippujen sijaan) ja leijonatunnusta (hakaristin sijaan). Ne ovat samalla kaikkien isänmaataan rakastavien suomalaisten upeita tunnuksia.

 

Suomalaiset rakastavat Suomea.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

5 thoughts on “471. Me suomalaiset natsit

 1. Sana natsi tulee siis saksan sanasta kansallissosialismi, nationalsozialismus, joka äännetään ”natsionalsosialismus”, ja siitä tuli Natsi-Saksan kansallissosialisteja tarkoittava haukkumasana. Toki etymologian voisi ajatella tulevan myös pelkästään sanasta nationalismus (”natsionalismus”), joka tarkoittaa yksikertaisesti nationalismia, mutta sana on vakiintunut tarkoitamaan lähinnä Natsi-Saksan natseja.

  Natsi-Saksan kansallissosialisteista puhuttaessa voisikin olla parempi puhua natsionalismista (=natsismista) erotukseksi nationalismista (joka on siis ilman natsismia ja sosialismia). Natsionalismi eli natsismi oli nimensä ja tunnuslippunsakin mukaisesti sosialistinen, punainen aate. Sen sijaan nationalismi eli kansallismielisyys ei ole punainen vaan esimerkiksi Suomessa puhtaan sinivalkoinen aate.

  Natsionalismi, hakaristit, punaliput ja käsitervehdykset unohtakaamme, mutta nationalismista tehkäämme suomalaisten valtavirtaa.

 2. Miksi valtamedia puhuu jatkuvasti ”ÄÄRIoikeistosta”? Eikö olisi tarkempaa ja totuudenmukaisempaa puhua esimerkiksi nationalisteista? Myös ”natseiksi” haukkuminen johtaa harhaan, koska termillä tarkoitetaan ennen kaikkea kansallissosialisteja (joita on vain kourallinen).

  • Minulle sanasta ”ÄÄRIoikeistolainen” ei tule mieleen nationalisti vaan maihinnousussaappailla vähemmistöjä porukassa potkiva ahdaskalloinen kaljupää. En tunne ketään sellaista. Myös sanasta ”ÄÄRIvasemmistolainen” tulee mieleeni väkivalta sekä vandalismi ja anarkia. Ei kai sellaisia urpoja maassamme kovinkaan montaa liene?

 3. Arvioin, että suurin osa meistä suomalaisista on isänmaallista väkeä, joka haluaa säilyttää valtiollisen itsenäisyytemme ja rakastaa Suomen lippua eikä halua luovuttaa maamme päätösvaltaa EU:lle. Maahanmuutosta katajainen kansamme ajattelee, että ”maassa maan tavalla” ja ”liika on liikaa”. Niin minäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s