James Hirvisaari

476. Avoin kirje väärälle tuomarille

2 kommenttia

Arvoisa Pertti Nieminen, tuomitsitte minut muutamia vuosia sitten silloisessa Kouvolan hovioikeudessa sakkoihin ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”, ja mieltäni riipii, että ratkaisunne johtopäätöksissä väitetään, että olisin väittänyt kaikkia muslimeita rikollisiksi.

Tekstini ei todellakaan leimannut koko kansanryhmää: sellaista en ole koskaan missään muuallakaan väittänyt. Tuomionne perustuu syyttäjän esittämiin valheellisiin väittämiin, ja niille valheille olen pyrkinyt saamaan oikaisua siinä onnistumatta (KKO ja EIT). Myös muslimilankomieheni on ollut erittäin vihainen väärästä tuomiosta.

Pertti Nieminen, hovioikeuden presidentti

Viime vuonna aihetta käsiteltiin Valtakunnansyyttäjänvirastossa uudelleen: Poliisin juttusilla

Asiasta tuli syyttämättäjättämispäätös. Väärän tuomion tähden olin aiemmin vaatinut kansalaiskeskustelun tasolla asiassa rehabilitaatiota: Kikkarapäälle kuonoon

Toimintanne suomalaisten suun tukkimiseksi – poliittisen VKSV:n marionetteina (tarkoitan tässä koko tuomarikuntaa) – on luhistuttanut monien kansalaisten luottamuksen oikeulaitokseen. Kansanedustajana olin taannoin VKSV:n vieraana, ja silloinen apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske antoi ymmärtää, että nollatoleranssi muslimien kritisoimisen suhteen johtuu lähinnä terrorismin pelosta. Olen silti täysin varma, että tiukan linjan taustalla ovat poliittiset motiivit nationalismin voimistumista vastaan.

Minä en ole koskaan puhunut pelkästään omasta puolestani, vaan olen puolustanut ja edelleenkin puolustan suomalaisten sananvapautta. Vakavia tuomioita on langetettu aivan järjettömän pienistä asioista, lyhyistä sutkautuksista, ja tilanne on pahenemaan päin.

Olen hyvin huolestunut kansakuntamme tilasta: ”Vielä minä näin auringon alla oikeuspaikan, ja siinä oli vääryys, ja vanhurskauden paikan, ja siinä oli vääryys.” (Snl 3:16)

Minä vihaan vääryyttä ja valhetta. Hävetkää te kaikki oikeuden vääristelijät.

Vanhurskain terveisin
James Hirvisaari

Pertti Nieminen, olette ollut antamassa suuntaa oikeuskäytännölle. Eikö yhtään hävetä?

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “476. Avoin kirje väärälle tuomarille

  1. Oman elinikäni ajan aina on jaksettu toistaa miten uskontoa ja politiikkaa ei pidä sotkea keskenään. Nyt olemme tilanteessa jossa uskonto (islam) määrää mitä politiikassa saa sanoa. Yllättävän kivuttomasti muutos tapahtui.

  2. Luin viittaamasi kertomuksen. Eikös ”kaljupää” ja ”kikkarapää” olleet molemmat yhtä paljon humoristisia heittoja? Kieli on itsessään tärkeä enkä pidä sen tahallisesta väärinkäytöstä. Muotoseikkoihin kiinnitetään nykyään paljon huomiota ja ei meidän tarvitsekaan puhua yliampuvan karkeasti maassamme. Olen silti varma, että toisinajattelun ja ns. toisinkirjoittelun tuomitseminen johtuu paljon enemmän poliittisista syistä kuin kielisyntien takia. Mielipidevaino on aikamme poliittinen virtaus ja se kohdistuu ylhäältä alas aitoisänmaallisiin hallintoalamaisiin. Voimia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s