James Hirvisaari

514. Ikuinen dialogi

3 kommenttia

Miksi miehet ovat onnellisempia?

Siksi, että autotalli kuuluu yksin heille, suklaa on vain välipala, hääsuunnitelmat hoituvat itsestään ja he saavat pitää sukunimensä He eivät koskaan tule raskaaksi ja voivat käyttää valkoista T-paitaa huvipuiston Tukkijoessa… tai olla vaikka ilman. Autokorjaamolla heille kerrotaan totuus. Maailma on heidän urinaarionsa. Heidän ei koskaa tarvitse ajaa seuraavalle… bensa-asemalle koska tällä asemalla on yököttävä vessa. He eivät koskaan mieti mihin päin lamppua käännetään sitä vaihdettaessa. He saavat samasta työstä enemmän palkkaa. Rypyt vain lisäävät viehätysvoimaa, frakin lainaaminen maksaa vain murto-osan hääpuvun hinnasta. Ihmiset eivät koskaan keskustellessa tuijota heidän rintojaan. Uudet kengät eivät koskaan hierrä jalkoja. Aina samalla tuulella. Puhelut ovat ohi 30 sekunnissa. Viiden päivän lomalla selvitään yhdellä laukulla. He saavat itse auki purkkinsa. He saavat arvostusta pienimmästäkin huomionosoituksesta. Alusvaatteet maksavat 8.93/3kpl. Kolme paria kenkiä riittää. He eivät näe ryppyjä vaatteissaan. Sama hiusmalli kelpaa vuosikausia, ehkä kymmeniä vuosia. Ei tarvitse ajella kuin kasvot ja kaula. He voivat pukeutua shortseihin huolimatta siitä miltä sääret näyttävät. Kynnet voi hoitaa linkkuveitsellä. He voivat rauhassa kasvattaa viikset. Jouluostokset 25 sukulaiselle hoituvat puolessa tunnissa jouluaattona.

Ei ihme, että miehet ovat onnellisempia.

Miksi naiset ovat onnellisempia?

Siksi, että keittiö kuuluu yksin heille, suklaa on nautinto. Hääsuunnitelmia ihana luoda ja he saavat olla osa toisen sukua. Raskausaikana voit tuntea toisen ihmisen liikkeet ja kuulla sydämen sykkeen. Naiset voivat käyttää mekkoa helteellä. Autokorjaamolla autot korjataan. Heidän ei tarvitset merkitä reviiriään haisevalla virtsalla, vaan voivat suunnitella reittinsä siistien vessojen varrelle. He voivat pyytää apua lamppua vaihdettaessa, vaikka nykyään osaavat tehdän sen itse. Ehkä he saavat samasta työstä vähemmän palkkaa, mutta ääntänsä voi äänestyksessä käyttää. Rypyt lisäävät uskottavuutta. Hääpuvunkin voi ostaa käytettynä, tehdä itse tai vuokrata. On kiva saada osakseen ihailua. Uudet kengät on aina uudet kengät. Tunteiden kirjo on rikkautta. Ystävän kanssa voi höpötellä puhelimessa vaikka puoli päivää ja seuraavassa hetkessä käydä kahvilla hänen kanssaan. Viiden päivän lomalle voi ottaa mukaan monet eri vaatteet. Ja johan nyt yks purkki aukenee, vaikka veitseä apua käyttäen. He saavat arvostusta ja huomionosoitusta, kun onnistuvat ja menestyvät elämässään. Alusvaatteet on silkkii ja samettii. Kenkiä on joka lähtöön, säähän ja juhlaan. He voivat valita rypyttömän materiaalin vaatteisiinsa. Hiustyyliä ja väriä voi vaihdella tunteen mukaan. He voivat hemmotella itseään kauneussalongissa. He voivat pukeutua mekkoihin ja ajella säärensä silkin pehmoisiksi tai olla ajelematta, ketä se kiinnostaa. Kynsiä voi lakata ja hoitaa. Naisillakin voi kuulemma olla nykyään viikset. Jouluostoksien ostelun voi aloittaa jo tammikuussa.

Ei ihme, että naiset ovat onnellisempia.

– Dialogi noukittu nettikeskustelusta 3.11.2018 –
Alkuosa voidaan jäljittää vuosien taakse, vähintään Jatkoajan keskusteluun (nimimerkki SamSpade 14.9.2006, joka oli saanut tekstin emaililla), ja loppuosan on kirjoittanut Facebookiin Päivi Piippola 3.11.2018.

 

Kumpi on onnellisempi?

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “514. Ikuinen dialogi

  1. Sattumalta netistä poimittua. Dialogin alkuosa on siis vähintään vuodelta 2006, ja toinen osa on kirjoitettu 3.11.2018.

  2. Joo paitsi että voisit sinäkin jo VIHDOIN ottaa selvää siitä, mikä ero on ansiotasolla ja palkkatasolla. Tuota feminististä paskaa naisten matalammasta palkkatasosta ei ole mitään syytä jatkaa ja ylläpitää. Naisten ja miesten palkkataso on tässä maassa kutakuinkin sama.

  3. Onnellisuus on persoonakohtainen, ei jo lähtökohtaisesti sukupuolisidonnainen kysymys. Sukupuoli on puitteet. Tasapainoinen persoonallisuus voi pärjätä erinomaisesti kummassa tahansa sukupuolessa. Se minkä Luonto ja Jumala ihmiselle suupuoleksi elämän alussa valitsevat, ei ole koskaan taakka. Häiriintyneisyys voi sen sijaan taakankin asteelle kasvaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s