James Hirvisaari

534. Kansalaiset, Med Burkhare

Jätä kommentti

(Timpe Ahonen)

Kansalaiset, Med Burkhare: Seuraa virallinen tiedoitus.

1. Sinun ei tarvitse uhriutua päivittäin, hyperventiloida paperipussiin, soittaa kirkon kriisiapupuhelimeen tai ilmiantaa ihmisiä Stasille, jos joku puhuu vihaisesti Interwebissä tai jopa kiroilee siellä.

2. Sinun ei tarvitse haukkua ihmisiä ”natseiksi”, jos heillä on hieman oikeistolaisempi ja konservatiivisempi näkemys esimerkiksi homoavioliitoista. Viimeksi kun tarkistin, tämä on vapaa maa jossa saa vapaasti olla eri mieltä asioista.

3. Sinun ei tarvitse haukkua ihmisiä ”äärioikeistolaisiksi”, jos heidän toimittamansa tilastot, aritmetiikka ja data kumoavat Humanistisen Tiedekunnan queer-tutkimuksen laitoksella opetetut ”faktat” esimerkiksi kehitysmaista suuntautuvasta laittomasta siirtolaisuudesta.

4. Sinä et voi kutsua itseäsi ”suvaitsevaiseksi”, jos kannatat kommunistien tapaan ”väärien mielipiteiden” vaientamista. Sananvapauteen kuuluu myös se, että voi vapaasti loukata erilaisia aatteita ja uskontoja. Jokainen tietysti vastaa omista sanoistaan esimerkiksi työnantajalleen, mutta juridiikkaan tätä ei pidä sekoittaa. Ennakkosensuurikin on edelleen Suomen perustuslaissa jyrkästi kielletty (vaikka sitä ei aina nykymenoa seuratessa uskoisikaan).

5. Jos pinkillä Hipsterijopolla pyöräillessäsi autoilija ajaa vahingossa eteesi, Sinun ei tarvitse lyödä autosta peilejä rikki ja sen jälkeen itkeä hysteerisesti suu vaahdossa lehtien palstoilla kohtaloasi, jos autoilija ottaa rikollisen kiinni ja laittaa toisen omaisuutta rikkovan vandaalin vastuuseen teoistaan.

6. Kasvattakaa paksumpi nahka ja lopettakaa piipitys. Suomi oli joskus maa, joka antoi Stalinille mustan silmän ja nousi uskomattoman talousihmeen ja yhteishengen avulla yhdeksi Euroopan vauraimmista valtioista. Olkaa siitä ylpeitä ja lopettakaa oman pesän likaaminen ja meitä paljon huonompien paskakulttuurien ihaileminen ja nöyristeleminen.

Timpe Ahonen 24.4.2018, FaceBook

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.