James Hirvisaari

536. Rasistinen väkivalta

1 kommentti

(Oula Lintula)

Oulun joukkoraiskaukset ovat rasistista väkivaltaa: uhrit on aivan tarkoituksellisesti valikoitu toisesta etnisestä ryhmästä kuin tekijät. On mielenkiintoista huomata, miten vähän perinteisesti rasisminvastustajina profiloituneet poliittiset tahot ovat käsitelleet asian tätä aspektia. En nyt kuitenkaan jää tähän.

Kaiken muun vastenmielisyyden ohella joukkoraiskausta käytetään myös pitkäjänteisen sodankäynnin välineenä. Onko niin tapahtunut Oulun tapauksessa, siihen en vailla parempaa tietoa ota kantaa, mutta ilmiö on kuitenkin todellinen.

Rasismin korkein ilmentymä on kansanmurha. Toisin kuin äkkiseltään voisi kuvitella, kansanmurha ei välttämättä tarkoita, että 100 % kansasta murhataan. Biologia on nimittäin sellaista, että ihmiset kuolevat ihan itsestäänkin.

Normaalisti kansa ei ”kuole”, koska se uusiutuu. Kansa saadaan kuolemaan estämällä sen uusiutuminen. Tämä saadaan varmimmin aikaan tappamalla siitä, ei välttämättä 100 %, ei välttämättä edes 50 %, vaan vain noin 30 %: siis vaihdevuosia nuoremmat naiset, tai edes merkittävä osa heistä. Biologia ei ole näissä asioissa tasa-arvoinen: kansakunta ”toipuu” paljon nopeammin suuremman miespopulaation kuolemasta kuin pienenkin hedelmällisessä iässä olevan naispopulaation.

Tämän jälkeen sota on pitkällä tähtäimellä selvä: vaikka tulevissa taisteluissa kävisi mitä tahansa, niin vuosisadan päästä sitä kansaa ei enää ole. Vaikka rikolliset jäisivätkin kiinni ja tuomittaisiin kuinkakin ankarasti, eivät kuolleet silti palaa henkiin.

Kansanmurhan lievempi mutta toteutuessaan yhtä tehokas muoto ei edellytä kenenkään tappamista. Jos ketään ei tapeta, siitä myös tuomitaan lievemmin, ja siksikin se on agressio-osapuolelle käytännöllisempi vaihtoehto. Tappamisen sijaan uhrit yksinkertaisesti tehdään lisääntymiskyvyttömiksi tai -haluttomiksi. Heille aiheutetaan niin suuret vastenmielisyyden tunteet seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan, että he tulevaisuudessa kieltävät ne itseltään täysin. Ja juuri tämä on joukkoraiskausten yksi merkitys osana sodankäyntiä. Mahdollisena lisävaikutuksena voidaan vielä saada aikaiseksi raskauksia, jonka hedelmät joko abortoidaan ja vaikka ei abortoitaisikaan, ei heitä ehkä koskaan tulla pitämään kansan, ehkei edes perheen jäseninä.

Korostan, että tämä sotastrategia ei ole omaa kuvitelmaani, vaan sitä on todellakin käytetty Euroopassa vielä vuonna 1995, tarkkaan ottaen osana Bosnia ja Hertsegovinan sisällissotaa. (Jotta keskustelu ei rajoittuisi islamin pahuuden puimiseen, huomautan, että sitä käytettiin erityisesti sodan islaminuskoista osapuolta vastaan.) En näe mitään syytä olettaa, ettäkö muissa maanosissa sodittaisiin erityisen paljon sivistyneemmin, tai ettäkö ihmisen sodankäyntitavat erityisesti muuttuisivat tämän siirtyessä maanosasta toiseen.

Tässä ei nyt sitten tullut mitään puhetta siitä, mitä asialle pitäisi tehdä. Kuitenkin ensimmäinen askel ongelman käsittelyssä on sen potentiaalisen olemassaolon tunnustaminen.

Oula Lintula (Facebook 18.1.2019)

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “536. Rasistinen väkivalta

  1. Hyvä kirjoitus Oulalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.