James Hirvisaari

538. Emme ansaitse parempaa

3 kommenttia

Haluaisin muistuttaa, että ihminen on paha eikä hyvä. Nekin, jotka kuvittelevat olevansa hyviä ihmisiä, ovat oikeasti hirviöitä. Sokeus on tässä kohden varsin yleistä. Ihminen kuvittelee itsestään paljon enemmän kuin todellisuudessa onkaan. Ihmiskunnan suuri erehdys on kuvitella ihminen hyväksi.

Ihminen on luonnostaan ja luonnoltaan petoeläin. Petoeläinkin pitää omasta pienestä laumastaan ja varsinkin jälkikasvustaan huolta, mutta muita vihataan. Luontokin on täynnä sotaisaa julmuutta. Tappelua ja saalistusta. Luonto voi näyttäytyä kauniina, mutta silti tämä on äärimmäisen ruma maailma. Luonto on julma, mutta ihminen on kaiken lisäksi paha.

Ihminen on kilpailullinen ja reviiritietoinen tappaja. Sivistyksen pintakerros ihmisessä on hyvin ohut. Jos pintaa raaputtaa, alta paljastuu paholainen. Siksi me elämme tällaisessa maailmassa. Emme ansaitse parempaa.

Muistutamme enemmän saatanaa kuin Jumalaa. Jokainen meistä.

 

Emme ansaitse parempaa maailmaa.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “538. Emme ansaitse parempaa

  1. Tämä lausuma on itse asiassa suunnilleen satanismin määritelmä. Satanismi ja saatananpalvonta ovat siis kaksi totaalisen eri asiaa:

    saatananpalvonta on kristinuskon rienausta, jossa uskon perusasiat käännetään päinvastoin ja palvotaan Saatanaa todellisena olentona Jumalan ja Kristuksen vastajumalana.

    Satanismi taas on täysin ateistinen filosofia, joka ei koe ”saatanaa” sen kummemmaksi kuin mitään jumaluuttakaan; se on pelkkä filosofinen käsite pahuudelle. Edelleen se on puhtaasti ateistinen oppi, ja jokseenkin hyvin kuvailtu tässä bloggauksessa.

    Siksi kysyisinkin James, mikä oli motiivisi kirjoittaa tämä?

    • Ei tässä mistään filosofiasta ole kysymys vaan tilannekuvasta. Ateistinen satanismi kannustaa ihmisiä elämään pahan luontonsa mukaisesti; sitä ei tässä laisinkaan tarkoiteta. Sen sijaan esimerkiksi kristinusko kehottaa välttämään pahaa, mutta sen ihmiskuva on se, että ihminen ei itsessään ole hyvä vaan pikemminkin paha. Kirjoitan kristillisen maailmankuvan pohjalta.

  2. Humanistit kuvittelevat vain sivistymättömien ihmisten olevan pahoja, ja valistuksella ja koulutuksella ihminen kehittyy hyväksi, tai ihmisessä piilevä hyvä pääsee siten esiin. Humanisti ajattelee olevansa muita parempi. Sosialistit luulevat hyvyyden olevan omassa aatteessaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.