James Hirvisaari

540. Aika

2 kommenttia

Entäpä jos aika on olemassa vain samalla tavoin kuin matematiikka on olemassa, siis pelkkänä käsitteenä, joka toki voidaan monin tavoin mieltää ja hyödyntää. Siis jossakin mielessä varsinaista aikaa ei olisi ontologisesti laisinkaan olemassa. On vain tämä tila, jossa on liikettä.

Aika. Sillä ei ole suuntaa. Se ei kulje eteen eikä taakse päin. Sen nopeus on nolla. Todellisuus on ajan suhteen stabiili tila.

Tämä vain pohdittavaksi. Asia ei nimittäin ole ihan niin itsestäänselvä kuin ensituntumalta voisi luulla.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “540. Aika

  1. Oletko lukenut Einsteinin unet?

    ”Pienessä berniläisessä toimistossa nuori patenttivirkailija Albert Einstein on nukahtanut pöytänsä ääreen. Hän näkee unia ajasta, siitä mitä se on ja siitä mitä se voisi olla.

    Millainen olisi maailma, jossa aika on kehä? Miten ihmiset käyttäytyisivät, jos he tietäisivät maailmanlopun tarkan päivämäärän? Entä jos ajan voisi vangita lasikuvun alle kuin satakielen? Olisiko omaamme parempi maailma, jossa syy- ja seuraussuhteita ei olisi olemassa?

    Vastaukset löytyvät näistä tragikoomisista ja haikean kauniista ajan kuvitelmista, jotka Alan Lightman on kiskonut päivänvaloon Einsteinin unisten silmäluomien takaa.”

  2. Elämä on, sen koko todellisuus on tässä ja nyt. Sitä koskeva totuus ei ole staattista, vaan se kumpuaa hetkestä hetkeen ja aina juuri nyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.