James Hirvisaari

546. Kansallinen vastarinta

16 kommenttia

Olen seuraillut sivusta kansallismieliseksi ja kansallissosialistiseksi itseään luonnehtivaa vastarintaliikettä, jonka hovioikeus julisti kielletyksi Suomessa viime vuonna. Sen toiminnassa on ollut paljon hyviä piirteitä, ja sen johdossa ja artikkelien kirjoittajina selvästikin älykkäitä ja sivistyneitä ihmisiä. He ovat kritiikillään usein tarttuneet mielestäni ihan oikeisiin asioihin. Se on silti ollut enimmäkseen erillään Suomen muusta kansallismielisestä liikkeestä.

Vastarintaliikkeen aatteellinen pohja on askarruttanut monia. Kansallissosialismiin tunnustautuminen tuo toki mieleen Hitlerin Saksan ja uusnatsismin ihannoimisen. Itse en laisinkaan häpeä sodan ajan liittolaisuutta Saksan kanssa. Olen kaiketi jonkin sortin germanofiili; ihailen saksan kieltä ja saksalaista filosofiaa ja teologiaa sekä kansan älyä. Saksalaisissa on paljon samaa kuin suomalaisissa, ja onhan meillä historiassakin erittäin paljon yhteistä, luterilaisuutta unohtamatta. Natseillakin oli yleviä ajatuksia, mutta jokin sen hengessä on aina hiertänyt mieltäni.

Tämän tekstin ja kannanottoni kirvoitti Kansallisen vastarinnan artikkeli, joka on kirjoitettu 11.1.2019. Itse artikkelin aiheeseen en puutu, vaan siihen, kuinka teksti alkaa. Nimetön kirjoittaja starttaa ilmeisen pontevasti: ”Sionistipuolue perussuomalaiset tahtoo, että…”

Sionistipuolue? Pienellä sanavalinnalla heti tekstinsä alussa kirjoittaja paljastaa omien lähtökohtiensa karun luonteen. Ensiksikin väitetään, että perussuomalaiset on sionistipuolue, mikä on jokseenkin kummallinen väite. Toiseksi halutaan tulkita sionismi yksinomaan kielteisellä tavalla. Yleisestihän sionismilla on ymmärretty 1800-luvulla alkunsa saanutta liikettä, joka tähtäsi Israelin valtion syntymiseen. Nykyaikana sionismilla voidaan tarkoittaa myös Israelin valtion poliittista ja taloudellista tukemista. Näissä kummassakaan ei ole sinänsä mitään erityisen moitittavaa, vaikka asioista voidaan toki olla täysin eri mieltä.

Sionismilla on syvät juuret myös Vanhassa testamentissa, jonka kirjoituksissa voidaan nähdä ennustuksia juutalaisten hajaantumisesta maailmalle ja lopulta palaamisesta takaisin Israelin maille, Jerusalemin (=Siion) liepeille. Tämä on hengellistä sionismia, jota myös kristityt haluavat siunata, koska maailmanhistoriassa halutaan nähdä Jumalan johdatuksen jälki. Siinä mielessä minua itseänikin voidaan sanoa siionistiksi, samoin esimerkiksi perussuomalaisten kakkospuheenjohtajaa Laura Huhtasaarta, joka käyttää kaulakoruinaan sekä kristillistä ristiä että Daavidin tähteä.

Etnistä juutalaisuutta on nykymaailmassa monenlaista: sefardia, askenasia, kasaaria, mizrahia ja niin edelleen, ja toisaalta on olemassa hengellistä ja messiaanistakin juutalaisuutta, joihin Uusi testamentti viittaa.

Vastarinnan teksteistä saa sen kuvan, että he vastustavat ja suorastaan vihaavat aivan kaikkea maailman juutalaisuutta. Käytännössä se johtaa myös kristillisen sionismin vastustamiseen ja sitä kautta myös kristinuskon vastustamiseen ja lopulta jopa kristittyjen vainoamiseen. Niin kävi myös Natsi-Saksassa sodan lopulla.

On otettava vakavasti, mitä vastarintaliike kertoo juutalaisen rahamahdin osallisuudesta valtamedian monikulttuurisuuspropagandassa, mutta kokonaisen kansanryhmän syyllistäminen kuulostaa minun korvissani saatanalliselta kostolta sille mehukkaalle tosiasialle, että kristinusko on saanut syntynsä juutalaisten kautta ja että kristikunnan keskushahmo ja maailman vapahtaja Jeesus Kristus syntyi juutalaiseksi.

Edellä olevan perustella minusta valitettavasti näyttää siltä, että vastarintaliike tai sen nykymuotoinen organisaatio on antikristillinen järjestö ja siinä mielessä tuhoon tuomittu jo ennen maailman luomista. On hyvin tärkeää tunnistaa, mistä lähteistä erilaiset aatteet ja liikkeet saavat käyttövoimansa. Ateisteille asialla ei ole ehkä suurta merkitystä, mutta itse en halua olla tekemisissä sellaisen liikkeen kanssa, joka pitää kristinuskoa vihollisenaan.

Suomen muullakin kansallismielisellä liikkeellä on SS-natsien tavoin taipumusta etsiä henkisiä juuriaan kaukaa menneisyydestä eli muinaissuomalaisuuden mytologiasta. Sen tähden kristinusko tuntuu monien aktiivien mielestä vierasperäiseltä ja jopa kiusalliselta. Aika näyttää, missä määrin globalismin ja monikultturismin vastainen maahanmuuttokriittinen rintama kykenee ajamaan yhteisiä päämääriä erilaisista lähtökohdista riippumatta. Itse ajattelen niin, että kristinuskon ja kristittyjen hylkääminen olisi kansallismieliselle liikkeelle ja koko Suomelle äärimmäisen kohtalokasta. Kansallinen vastarinta lienee jo kansallissosialismin aatteessaan linjanvetonsa tehnyt.

Kristityt ovat kuitenkin pääosin isänmaallista ja moraaliltaan kunnollista väkeä, jota kulttuurimarxistien ja vihervasemmistolaisten liberaali mädätys ei ole kyennyt pilaamaan. Lisäksi he kykenevät operoimaan hengellisellä tasolla, mikä on ateisteille hyvin valitettava sokea piste esimerkiksi taistelussa islamisaatiota vastaan. Suomalaisuutta ei kuitenkaan pidä irrottaa historiastaan, ja kristinuskon levittäjien virheenä voidaan pitää kansojen pakkokäännytystä ja pyrkimystä muinaisuskojen täydelliseen tukahduttamiseen.

Evankeliumi on tarkoitettu kaikille kansoille elämän lähteeksi, ilosanomaksi ja tarjolla pidettäväksi eikä ahdistavaksi oppirakennelmaksi, jonka muottiin kaikkien ihmisten tulisi väkisin alistua. Suomalaisuuden ytimessä ja hengessä on itsessään jotakin aivan erityislaatuista ja äärimmäisen arvokasta perintöä, jota on mielestäni ehdottomasti vaalittava. Kristinuskon hylkäämiseen sen ei kuitenkaan pidä johtaa, sillä siinä on kansamme moraalinen selkäranka ja tulevaisuutemme toivo.

Daavidin tähti kuvaa kolmiyhteisen Jumalan ja kolmiyhteisen ihmisen yhteensulautumista. Saksalaisen SS-sotilaan haudalla ei ollut ristiä vaan vastarintaliikkeestäkin tuttu merkki.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Teologian maisteri (Helsingin yliopisto, dogmatiikka), Kansanedustaja 2011-15, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, Talousvaliokunta 2011-12, Lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, Kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, Kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry puheenjohtaja & taiteellinen johtaja.

16 thoughts on “546. Kansallinen vastarinta

 1. En hyväksy juutalaisvastaisuutta enkä antikristillisyyttä, mutta en hyväksy myöskään sananvapauden rajoittamista. Mielestäni aatteellisten järjestöjen kieltäminen on hysteriaa ja sairasta totalitarismia. Erilaisilla liikkeillä on oltava mahdollisuus mittauttaa suosionsa ja kansan kannatus.

 2. Mielenkiintoinen poliittinen kirjoitus! Se kuvastaa omaakin ajatteluani. Vastarinnan kieltämisestä tulisi seurata vasemmistopiirien torjuminen. Onhan ristiriitaista, että maassa saa edelleen vaikuttaa liikkeitä, joilla on ollut yhtymäkohtia kapinaan, terroriin, maanpuolustuksen heikentämiseen, Neuvostoliiton hegemonian lisäämiseen maassamme ym. Periaatteessa kansallissosialismia pitäisi olla lupa harjoittaa uudelta pohjalta kuten on olemassa lupa harjoittaa sosialismia Stalinin aikojen jälkeenkin. Olen itse demokraatti enkä kannata mitään fasismin muotoa. Israel-viha on minusta tarpeeton jäänne kansallissosialismin natsi- Saksan kaudelta. Siitä on Vastarinnalle ehkäpä enemmän haittaa kuin hyötyä. Todellisuudessa nykymaailmassa juutalaisia vainoavat kuitenkin eniten muslimi-islamistit ja vasemmistoradikaalit. Vastarinnan esiintyminen on tarkoituksella voimaa uhkuvaa. Sellainen on käytännössä vastavoima anarkistien voimankäytölle. Tämä ajaa isänmaallisia ihmisiä heidän liepeilleen. En pidä väkivaltaa oikeutettuna poliittisessa toiminnassa rauhanaikana. Vahvuutta ja voimankäytön potentiaalia tulee silti omata, muuten kävellään ylitse. Sitä vielä paljon puuttuu ei-fasistisilta isänmaallisilta piireiltä. Haluaisinko valintatilanteessa elää sosialistisessa vai kansallissosialistisessa Suomessa? Isänmaallinen konservatiivi pärjäisi huonoimmalla tavalla uudessa viher-vasemmistolaisutopiassa. En halua silti kumpaakaan. Kumpaakin nimittäin yhdistää jonkin sortin fasismi. Elämä olisi tavalla tai toisella lopulta hankalaa demokraatille molemmassa tapauksessa. Natsien toimintaa jälkikäteen arvioitaessa pitäisi muistaa myös se, että niin monet natsit kuin monet kommunistit ja sosialistit ovat olleet ateisteja. En jaksa uskoa ihmiseen, joka asettaa ihmisen itsensä kaiken mitaksi. Tästä on huonoja kokemuksia. Samoin islamismista, jossa poliittinen ihminen kuvittelee olevansa muiden syyttäjä, tuomari ja tuomitsija. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että Vastarintaan näyttää kuuluvan mukaan älykkäitä ja suoraselkäisiä miehiä. Mutta taitaahan Vastarinta myös manipuloinnin kuten poliittiset liikkeet yleensä. Pidän heistä ryhdikkyyden lisäksi erityisesti huumevastaisuuden ja rappiokulttuurin vastustamisen takia. Minusta isänmaallinen ihminen voi yleisellä tasolla olla heidän tukijansa siinä missä harvojen, yhä isänmaallisten vasemmistolaisten, jotka luovat vasemmistoaatetta joltain aikaisempaa terveemmältä sovellutuspohjalta.Mutta jos halutaan siirtyä yksipuoluejärjestelmään tai vainotaan ihmisiä rodun takia, en tue mitään liikettä. Politiikka on mätää ja likaista peliä jo tällaisenaan. ”Paskaa” hommaa demokratiassakin mutta joidenkin on sitäkin vain harjoitettava.

  • Kiitän kattavasta ja mielenkiintoisia näkökulmia sisältävästä kommentista ja monista sen sisältämistä ilmaisutavoista ja sanamuodoista, joista kovasti pidin. Olen siis puolestani samaa mieltä.

 3. James, kuten nimestä ilmenee, NSDAP oli SOSIALISTINEN työväenpuolue. Ja kuten me kaikki tiedämme, sosialismi on luonteeltaan ateistinen. Hitler itse totesi, tarkan visuaalisen silmän kun omasi, että puolueen lipun perusvärin tulee olla punainen, koska kommunisteista NSDAP saa helpoiten uusia jäseniä.

  Suosittelen lukemaan Jonah Goldbergin hienon kirjan Liberal Fascism, jossa kuvataan, miten fascismi, kommunismi ja nykyinen liberaali sosialismi kytkeytyvät ideologisesti toisiinsa. On väärin sanoa, että pohjoismainen hyvinvointivaltio olisi samaa haaraa kuin Hitlerin kansallissosialismi, mutta molemmat ovat ottaneet keskeisen ytimensä Mussolinin fascismista. Tragikoomista kyllä, natsi-Saksa kävi Neuvostoliitosta tutustumassa väärinajattelijoiden tuhoamiseen, ja kopioi sieltä itselleen sekä hakaristin että keskitysleirit. Tuhoamisleirit natsit kehittelivät itse – siihen ei ryssän huono ymmärrys toiminnan tehokkuuden puuttuessa.

  Kansallissosialistit eivät ole sen terveempiä kuin kovimmat kilpailijansa, internationalistiset sosialistit.

 4. Kaikki sodat ovat uskonsotia.

 5. Tuossa kirjoituksessa nyt ei ollut järjen häivääkään, natsit olivat 90% katolilaisia ja nyt joku vasemmisto-fenimistisen-muka-kristillisen-kirkon jäsen, joka vain lähtökohtaisesti vihaa aitoja kansallissosialisteja yrittää syöttää että syvästi kristityt katolilaiset ja nykyiset kansallissosialistit ovat kristinuskonvastaisia.
  Tästäkin kirjoittajasta näkee kuinka nämä 60-luvun vasemmistolaiskasteen saaneet menevät sen taakkaansa kanssa hautaan asti, ja sitä ei mikään Jumala eikä usko ainakaan kristinusko pois pese ja pyyhi puhtaaksi.

 6. ylen tutkimuksen mukaan ehkä olis, ja todennäköisesti käyny, voi säälittävää, tuo jo viimeistään kertoo kuinka vasemmisto-kommunisti propagandan uhri olet ja haluat sitä levittää, Hitler ei ollut koskaan antikirkollinen, ei yhtään, sinä, teidän 60-lukulainen hulluus neuvostoliittolais-taistolais-ateisti-propaganda oli juu erittäin anti-kirkollinen, ja nyt sitten jossain myöhäisherännäisyydessänne yritätte tuon ateistisen nuoruutenne syytää jonkun Hitlerin syyksi, kuinka onnettoman avutonta nuo valheenne onkaan

 7. Mutta koita nyt päättää että oletko palvelemassa juutalais-mafia-pankkiireja ja jotain ihme kristillis-juutalais-uskoa, mikä se sitten lieneekään, koska juutalaiset ja muslimit eivät ole kristittyjä, edelleenkään, vai kansallismielisyyttä joka kuitenkin haluaa antaa kaikki rahansa, eläimet, maat, luonnon, kansainväliselle juutalaisomisteiselle rikollismafialle, vai mikä se sinun oikea halu on?, tuosta ei saa selvää, että palveletko kansainvälisiä juutalaisia, jotka jo ihan omistavat kaiken, 95% mediasta muun kaiken lisäksi, vai palveletko sitä jumalaasi, vai haluatko antaa mitään eurooppalaisille kansoille ja eurooppalaisille arvoille ja luonnolle ja eläimille, vai meneekö tämä juutalaisten palvonta kaiken tämän yli?

 8. Olet James älykäs mies ja hyvä kirjoittaja. Olen seurannut sinua satunnaisittain hetkin vuosia ja kaikki sympatiat on puolellasi.
  Olen kuitenkin ennakkoluulottomuuttani perehtynyt myös näihin asioihin sionismista, Siispä oikaisen muutaman seikan:

  Sionismi ei tarkoita Israelin valtion kannattamista. Se tarkoittaa poliittista ideologiaa joka suhtautuu kristittyihin kansoihin vihamielisesti. Sionismi ei välttämättä ole juutalainen.

  Ne juutalaiset joista nämä sionismin vastustajat puhuvat ovat yksinomaan kasaarisuvun askenasin juutalaisia. Siis historiallisia käännynnäisiä.

  Tarkoitus ei varmasti ole inhota kaikki maailman juutalaisia vaan verrattain pientä ydinporukkaa joka koostuu pääsääntöisesti juutalaisista, mutta myös muistakin.

 9. NATSEISSA täytyy olla jotakin aivan erityisen hyvää ja tervettä, koska vihervasemmisto heitä niin suurella raivolla vihaa. Ehkä moraalinen suoraselkäisyys, rehtiys ja oman kansan arvostus?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.