James Hirvisaari

552. Hieno vaalitulos!

3 kommenttia

Vaalit menivät kokonaisuudessaan todella hienosti, onnittelut perussuomalaisille! Suuri kiitos myös Reformia tukeneille. Erityisesti kiitän suurta määrää minulle henkilökohtaisesti taloustukea antaneita, ahkeria nimien kerääjiä ja esitteiden jakajia ja tietenkin äänestäjiä.

Sanoisin, että nämä olivat perussuomalaisten vaalit, ja iloitsen suuresti heidän menestyksestään. Perussuomalaiset on ainoa suuri puolue, joka ei ole Suomea tuhoamassa.

Pienissä puolueissa ja puolueiden ulkopuolisissa ryhmissä äänimäärät jäivät kaikilla vaatimattomiksi. Ainoa puolueiden ulkopuolinen menestyjä oli Hjallis Harkimo, joka säilytti kansanedustajanpaikkansa.

Asikkalan monista ehdokkaista kansanedustajan paikan sai keskustan Hilkka Kemppi, joka pudotti eduskunnasta ministeri Juha Rehulan.

Hämeen vaalipiirissä ehdokkaita asettaneita ryhmiä oli 20, ja Reformin yhteislista sijoittui sijalle 13.

FLOPPI

Viimeistään nyt lienee käynyt kaikille ilmeiseksi, että epäluuloisuudellaan Timo Soini tuhosi lopullisesti oman perussuomalaisista irtautuneen joukkueensa. Sinisten vaalitulos oli katastrofaalinen siihen nähden, että heillä oli 18 kansanedustajaa ja viisi ministeriä.

Tätä kuvaa hyvin se, että sinisiin loikannut entinen eduskunta-avustajani ja Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen sai 34 ääntä. Sen sijaan perussuomalaisissa pysynyt niin ikään entinen eduskunta-avustajani Vilhelm Junnila valittiin eduskuntaan 10753 äänellä. Lämpimät onnittelut Vilhelmille!

Minulle on edelleen suuri arvoitus, kuka aikoinaan myrkytti Soinin mielen syrjimään varmasti tunnollisimpia ja luotettavimpia poliittisia toimijoitaan perussuomalaisissa. Hänestä olisi voinut tulla suurmies.

”Hallitsija, joka kuuntelee valhepuheita, saa palvelijoikseen pelkkiä jumalattomia.” (Snl 29:12)

 

HIRVISAAREN LISTA

Laadin taannoin listan omista ehdokassuosikeistani yli puoluerajojen. Erityisesti iloitsen siitä, että listaltani eduskuntaan pääsivät tykki Mauri Peltokangas sekä Juha Mäenpää Vaasan vaalipiiristä.

Supersuosikkini Satakunnasta eli Laura Huhtasaari oli itsestään selvä läpimenijä.

Hienoa on myös se, että Oulun vaalipiiristä eduskuntaan valittiin Sebastian Tynkkynen, Jenna Simula ja Olli Immonen, jotka kaikki olivat suosikkilistallani.

REFORMI

Reformi on halunnut toimia esimerkkinä ja antaa puoluevallasta vapaan vaihtoehdon äänestäjille. Reformin esimerkin mukaisesti myöhemmin perustettu Liike Nyt – joka siis sekin on sitoutumattomien yhteislista eikä puolue – sai jopa yhden kansanedustajan.

Reformi toimi esimerkkinä myös siinä, kuinka kuka tahansa voi osallistua eduskuntavaaleihin keräämällä sata nimeä valitsijayhdistykseensä.

Omaa toimintaani on motivoinut se, että tämän kaiken kehittäminen ja kampanjointi on ollut kivaa puuhaa. Reformin idea on hieno, ja jossakin vaiheessa listoilla oli lähes 40 ehdokasta ja jokaisesta vaalipiiristä. Monille heistä Reformi toimi alustana osallistua vaaleihin kuitenkin pienpuolueiden listoilla. Syynä oli tavallisimmin se, että nimien kerääminen koettiin haasteelliseksi. Reformi ei ole halunnut ketään sitoa, ja siirtyjille on toivotettu onnea ja menestystä. Reformin henki on täysin vapaa, jonka tähden Reformissa ei puhuta loikkareista. Lopulta viisi Reformin ehdokasta oli kuitenkin sinnikkäästi mukana kisassa kolmesta vaalipiiristä.

LOPUKSI

Demokratiassa on kehittämisen varaa. Toivon, että poliittinen järjestelmämme kehittyy siihen suuntaan, että kansalaismielipide tulee paljon, paljon paremmin otetuksi huomioon päätöksenteossa. Reformi on halunnut olla yhtenä sysääjänä sellaisen kehityksen suuntaan.

Iloitsen siitä, että Reformissa kaikki on sujunut erittäin hyvässä hengessä. Ilmapiiri on kaiken alfa ja omega.

Erityiskiitos teille Tiina, Panu, Pontus ja Olavi, jotka olitte kanssani mukana kisassa loppuun saakka!

 

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

3 thoughts on “552. Hieno vaalitulos!

 1. Kiitos itsellesi James kun loit Reformin tyhjästä ja sen innoittamana näen NYT liikkeen syntymisen ja hienoa oli että sieltä pääsi edustaja tuonne pääkallopaikalle.
  Itse en voi olla tyytäinen omaan äänimäärääni, sainhan neljännesosan vain verrattuna kuntavaaleihin. Elämä kuitenkin jatkuu ja näen Reformilla olevan edelleen valoisa tulevaisuus, joskohan äänestäjät ensi kinkereissä huomaisivat meidät. Hanskat eivät siis ole pudonneet,täältä tullaan vielä!!!

 2. > ”Hallitsija, joka kuuntelee valhepuheita,
  > saa palvelijoikseen pelkkiä jumalattomia.”
  > — (Snl 29:12)

  Hyvä huomio!

  Ehdotan sinulle roolia poliittisena kommentaattorina / blogaajana, joka perustaa mielipiteensä / huomionsa raamatun lauseisiin.

 3. Kiitos sinulle, James, kaikesta. Oikein hyvää jatkoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s