James Hirvisaari

592. Suomalaisuus

2 kommenttia

Minä olen Suomen heimokansan erityisyyttä korostava kansallismielinen. Arvostan maan itsenäisyyttä ja rauhallisuutta ja pidän tärkeänä, että Suomesta ei muodostu turvatonta etnohelvettiä Ruotsin ja muun Euroopan tyyliin. Suomalaisen kulttuurin tunnen omakseni. Suomen kieltä rakastan.

Susanna Kaukinen on esittänyt mielestäni hienon määritelmän suomalaisuudesta (Twitter, kesäkuu 2018):

”Suomalaisuus on suomensukuisen heimon jäsenyys. Muut ovat vieraita, enemmän tai vähemmän toivottuja. Suomen kansa muodostuu suomensukuisista heimoista, ja Suomen valtio on suomensukuisen kansan heimovaltakunta.”

Lisäisin tuohon vielä sen, että suomalainen puhuu äidinkielenään suomen kieltä ja sen heimomurteita. Suomalainen on myös ihonväriltään valkoinen.

Ei kuka tahansa ole suomalainen. Itse asiassa on erittäin harvinaista – ja hienoa – olla suomalainen! Suomen kansalaisuuden voi saada lähes kuka tahansa, mutta kansallisuudeltaan suomalainen on käsitteenä jo paljon rajoitetumpi. Kielivähemmistöön kuuluva suomenruotsalainenkaan ei ole ihan suomalainen eikä ainakaan kantasuomalainen, vaikka ruotsi on Suomen valtiossa toinen virallinen kieli. Sen tähden hän on suomenruotsalainen. Suomalaisuuden määritelmän edellyttämä äidinkielen kielivaatimus ei siis hänen kohdallaan täyty.

Näistä asioista voi aina saivarrella ja etsiä erikoistapauksia, mutta suuressa kuvassa suomalaisuuden käsite on yllä olevien määrittelyjen mukaan jokseenkin selkeä ja helposti hahmotettavissa. Loppupeleissä asian ratkaisee verenperimä.

Olla ylpeästi suomalainen ei tarkoita muiden kansallisuuksien väheksymistä vaan olemista yhtenä erityisenä geneettisenä ja kielellisenä joukkona koko maailman kansojen ja kielien moninaisessa ja värikkäässä kirjossa. Toki suomalaiset ovat mielestäni siinä sivistyneimmässä kärjessä.

Etnonationalismilla torjutaan etnohelvetti. Kyse ei ole sataprosenttisen ”rotupuhtauden” vaatimuksesta vaan siitä, että maahanmuutossa holtittomuus on turmioksi ja liika on liikaa.

 

Valkoinen suomalainen neito.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Teologian maisteri (Helsingin yliopisto, dogmatiikka), Kansanedustaja 2011-15, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, Talousvaliokunta 2011-12, Lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, Kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, Kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry puheenjohtaja & taiteellinen johtaja.

2 thoughts on “592. Suomalaisuus

  1. Etnonationalismilla torjutaan etnohelvetti. Kyse ei ole sataprosenttisen ”rotupuhtauden” vaatimuksesta vaan siitä, että maahanmuutossa holtittomuus on turmioksi ja liika on liikaa.

  2. Suomen kansa on ollut viime vuosisadalle asti varsin yhtenäinen rodullisesti, kielellisesti ja kulttuurillisesti. Uskonnon suhteen on ollut pääasiassa vaihtelua vain kristinuskon saralla. Kielellisesti ruotsalaisillakin seuduilla on kieli historian kuluessa saattanut vaihtua ruotsista suomeen tai päinvastoin. Oma tuntemukseni aiheesta on, että jos kymmenen kantasuomalaisen joukosta löytyy yksi suomea käyttävä, kristinuskoon ja muuhun kulttuuriimme arvostavasti suhtautuva ei-länsimaalainen ihminen, se on OK mutta jos kieleni ja rotuni edustaisi enää esim. vain kymmenettä osaa koko kansasta, en todennäköisesti tuntisi eläväni enää isieni maassa, isänmaassani ja kotimaassani. Suomen perinteinen kansa on maailmassa kaikkien kansojen keskellä pieni etninen, suojelua kaipaava vähemmistö. Se pystyy liittämään itseensä vierasmaalaisia vain harkitusti valiten ja hitaasti sulattaen. En ymmärrä punavihreiden ja eräiden porvarien halua hävittää pitkällä tähtäimellä oma kansa ja itsenäinen valtio. Se kun on kulttuurillinen ja etninen itsemurha kenties jo 50 vuoden sisällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.