James Hirvisaari

598. Kirkon hallintomuoto

1 kommentti

On yksi taho, jossa demokratia on ainoastaan pahaksi. Se on kristillinen kirkko ja seurakuntayhteisö. Seurakuntaa ei todellakaan johdeta äänestämällä. Jos seurakuntaa johdetaan demokraattisesti, pusikkoon mennään ryminällä. Kirkkoa pitää johtaa hengellisesti valveutunut kollegio.

Toinen asia minkä kirkossa ei pidä antaa hallita on oikeudenmukaisuus. Kristillisessä kirkossa tulee nimittäin vallita armo eikä oikeudenmukaisuus.

Kolmas asia on tasa-arvo. Kirkon tulee antaa kaikille yhtäläinen ihmisarvo ja oikeuskelpoisuus, mutta tasapäistävään tasa-arvoon esimerkiksi taloudellisessa mielessä ei kirkossa pidä pyrkiä. Kukin tyytyköön siihen osaan, mitä kullakin on. Kirkossa saa olla sekä köyhiä että rikkaita.

 

Pyhäkkö

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

One thought on “598. Kirkon hallintomuoto

  1. ”Kaikki mitä olemme keksineet, kirkossa olevat symbolit, rituaalit ovat ajattelun tuotteita. Ajatus on keksinyt nämä, keksinyt vapahtajan, Intian temppelit ja niiden sisällön. Ajatus on keksinyt kaikki pyhiksi sanotut asiat. Tätä ei voi kiistää. Ajatus sinänsä ei ole pyhää. Ja kun ajatus keksii Jumalan, Jumala ei ole pyhä. Mikä sitten on pyhää? Sen voi ymmärtää tai se voi tapahtua vain kun on täydellinen vapaus pelosta, surusta, ja kun on rakkautta, myötätuntoa ja siihen liittyvää oivalluskykyä. Kun mieli on aivan hiljaa, silloin se mikä on pyhää saattaa ilmaantua.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.