James Hirvisaari

599. Sananen islamista

Jätä kommentti

Kristittyjen on hyvä muistaa, että myös islamilla on juurensa Vanhassa testamentissa. Arabikansat voidaan nähdä olevan orjatar Haagarista (muslimien perinteessä Egyptin kuninkaan tytär) syntyneitä Aabrahamin (muslimeille Ibrahim) pojan Ismaelin jälkeläisiä, joille on Raamatussa toisaalta luvattu lisääntymisen siunaus ja toisaalta julistettu erittäin kuumaverinen luonnehdinta:

Ja Herran enkeli sanoi hänelle: ”Minä teen sinun jälkeläistesi luvun niin suureksi, ettei heitä voida lukea heidän paljoutensa tähden”. Vielä Herran enkeli puhui hänelle: ”Katso, sinä olet raskaana ja synnytät pojan ja kutsut hänet Ismaeliksi, sillä Herra on kuullut sinun hätäsi. Hänestä tulee mies kuin villiaasi: hänen kätensä on kaikkia vastaan, ja kaikkien käsi on häntä vastaan, ja hän on kaikkien veljiensä niskassa.” (1.Moos 16:10-12)

Tuo Ismaelista kertova teksti kuvaa mielestäni varsin osuvasti arabikansoja, joilla veri tuntuu kiehuvan aina ja milloin mistäkin syystä. Islamin itseymmärryksen mukaan kyseinen Ismael on profeetta Muhammedin esi-isä, kun taas juutalaiset polveutuvat Aabrahamin pojasta Iisakista. Islam on juutalaisuuden tavoin hengelliseltä sisällöltään tyypillinen lakiuskonto. Kristinuskon tarjoama armohenkisyys tekisi kummallekin taholle hyvää.

KIEROUTUNUT USKONTULKINTA

Sellainen islamin tulkinta, jossa oikeutetaan syrjimään eri tavoin ajattelevia ihmisiä tai jopa tappamaan islamista luopuvia tai sitä kritisoivia tai profeetta Muhammedin pilkkaajia tai jopa pelkästään ”vääräuskoisia”, on satavarmasti saatanasta – se on siis itsessään silkkaa pahuutta, selkeämmällä suomen kielellä sanottuna.

Radikaalimuslimeissa ja Isis-jihadisteissa nähdään heidän oma jumalakuvansa.

Jumalan tai hyvyyden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Totuus kestää kaiken kritiikin ja pilkan.

Petos ja valhe ei kestä mitään.

Vaara uhkaa.

 

Geert Wilders: Islam on vaarallinen, totalitaarinen ideologia uskonnon valepuvussa.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.