James Hirvisaari

615. Suurin virheeni

2 kommenttia

Ehkä suurin virheeni kautta aikojen on ollut luottaa sokeasti Timo Soiniin.

Lähtökohtaisesti haluan luottaa niihin, joiden kanssa teen yhteistyötä, muuten mieleni lipsahtaisi liian helposti nakertavan epäluuloisuuden puolelle. Valitettavasti politiikassa on paljon vallanhimoisia ihmisiä ja puliveivaajia, jotka käyttävät kyynerpäätaktiikkaa ja pelkäävät kaikkia mahdollisia kilpailijoita erityisesti oman joukkueensa sisällä.

Meillä oli oikea ja todellinen joukkuehenki eduskuntavaaleissa 2011 Hämeen vaalipiirissä: puhalsimme vahvasti yhteen hiileen, ja tulosta tuli. Timo Soini ei kuitenkaan koskaan kiitellyt vaan pikemminkin halveksi tulostamme, vaikka missään muussa maakunnassa ei PS menestynyt niin hyvin kuin meidän alueellamme eli *kaikissa* Lahden ympäristökunnissa, joissa PS tuli SUURIMMAKSI puolueeksi, ja Lahdessakin kakkoseksi kovilla lukemilla:

Tuon kartan veroisia prosentteja ei ole ollut missään muualla kuin yksittäisissä kunnissa koko maassa vuoden 2011 jälkeen. Kuvitteleeko joku, että minulla ei ollut huikean vaalituloksen kanssa mitään tekemistä? Nimenomaan minä Hämeen piirin varapuheenjohtajana saarnasin aina tiimityön ja joukkuehengen puolesta ja keskinäistä kilpailua vastaan sataprosenttisen reilulla pelillä. Yhteistyömme hienon joukkueen kanssa oli saumatonta.

Timo Soini kuitenkin vaivaantui menestyksestämme, sillä jo tuolloin hänen mielessään siinsivät vain puoluejohtajan omat hillotolpat. Kertakaikkisen surkeaa johtajuutta puolueensa tuhoksi ja myös hänen itsensä ja opetuslastensa tuhoksi, kuten hänen myöhempi historiansa on todistanut.

Onneksi perussuomalaisten haaksirikkoinen tilanne on korjautunut Jussi Halla-ahon ja Laura Huhtasaaren hienon johtajuuden ansiosta. Tosin oman nuorisojärjestön avoin ja julkinen halveksiminen kuulostaa täysin Timo Soinin sairaalta henkiseltä perinnöltä.

Keneenkään ei pidä sokeasti luottaa. Joku tai jokin myrkytti Timo Soinin mielen, ja hän myrkytti muut.

Hallitsija, joka kuuntelee valhepuheita, saa palvelijoikseen pelkkiä jumalattomia.” (Sananlaskut 29:12)

Minuun on politiikassa voinut aina luottaa, sillä aidosti rehellinen on aina rehellinen – vaikka omaksi vahingokseen.

Minua ei motivoi toimintaan mikään muu kuin aate. Ei raha, ei asema, ei ura. Siksi voin olla tasan oma itseni.

Rehellisesti, reilusti ja totuudessa.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

2 thoughts on “615. Suurin virheeni

  1. Olen edelleenkin koko joukkueemme puolesta erittäin ylpeä saavutuksestamme vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

  2. Hienosti avattu asiaa ja toivon kaikille kansallismielisille uutteruutta ja sitä joukkuehenkeä, mitä peräänkuulutit.
    Itse olen aina ollut joukkuepelaaja se onkin yksi syy siihen miksi menestyin niin työelämässä kuin joukkueenjohtajana jalkapallossa. Läpi harmaan kiven ja sillä suurella sydämellä on ollut mottoni… Tulostakin on syntynyt, kuten moni ehkä tietääkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.