James Hirvisaari

652. Evankeliumista

9 kommenttia

Evankeliumi on äärimmäisen positiivinen sanoma, joka luo toivoa jopa kuolemankin yli. Sitä ei ole tarkoitettu toisilta pois riistettäväksi vaan ilmaisena tarjottavaksi täydelliseksi lahjaksi, absoluuttisen armon pohjalta.

KANNATTAA omistaa Uuden testamentin jokseenkin yksinkertainen sanoma: ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.” Jos ikuisen elämän toivon saa todellakin tuolla tavoin lahjaksi, niin mikäpä sen hienompaa! Ei tarvitse ryhtyä hihhuloimaan eikä muita tuomitsemaan.

Minäkin olen siitä osallinen. Ihan tällaisenani.

KANNATTAA lukea Uutta testamenttia. Sieltä löytyy lohdutus ja elämän tarkoitus ja täyteys. Neljä evankeliumia ja Apostolien teot ovat tarinoita Jeesuksen ja apostolien elämästä, mutta niiden jälkeisistä kirjeistä löytyy kristinuskon raikas opillinen sisältö.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Teologian maisteri (Helsingin yliopisto, dogmatiikka), Kansanedustaja 2011-15, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, Talousvaliokunta 2011-12, Lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, Kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, Kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry puheenjohtaja & taiteellinen johtaja.

9 thoughts on “652. Evankeliumista

 1. Miksi kohkaan jatkuvasti kristinuskosta? Siksi, että se tarjoaa ihmisille laadukkaan elämän- ja maailmankatsomuksen ja aidon lohdutuksen ja toivon jopa kuoleman varalle, ja myös siksi, että se tarjoaa tervettä moraalia ja eettistä ohjeistusta ihan jokaiselle – myös politiikkaan.

 2. Hienosti tuot sanomaa esille ja joo, kyllä minä uskon, vaikka en mihinkään hiippakuntaan kuulukkaan.
  Mielestän siinä ei tarvita välikappaleita.

 3. No ei sulla ole mennyt teologian opinnot hukkaan. Ytimekäs saarna.

 4. Eihän nämä ’kohkaamiset’ suuresti häiritse ja pakkoko niitä on edes lukea? Mutta, miksi maisteri kuvittelee, että ketään, siis ketään kiinnostavat hänen uskomuksensa, jumalasuhteensa, tai mikään tähän liittyvä?

 5. Uskokokaa satuun kaikki jotka haluaa, mutta turha tunkea ajattelua pakolla kenellekkään.
  Kiitä itteäsi James, menetit tästä perheestä 4 ääntä persuille, ja tulen tekemään selväksi monelle tutulle tuon sanomasi niin menetätte vieläkin enemmän äänestäjiä.

  • Perussuomalaiset on kristillissosiaaliseen arvomaailmaan pohjautuva kansallismielinen puolue. Kristinuskolla ei ole minkäänlaista ristiriitaa puolueen linjan kanssa. Tekstini eivät ole tuputtamista eikä todellakaan pakottamista vaan lempeää tarjolla pitämistä ilman tuomiohenkeä. Kristinuskon asia vielä monia ihmisiä kiinnostaa, ja iloitsen siitä, että joskus aiemmin sain hyvän sanoman itsekin kohdata. Toki ymmärrän, että eivät suinkaan kaikki ihmiset ilahdu uskonnollisista aiheista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.