James Hirvisaari

654. Koronahumpasta

Jätä kommentti

TIEDOTE – Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen
Julkaisuvapaa

Ano Turtiainen: Jyrkkä EI pakkorokotuksille

Kansanedustaja Ano Turtiainen on tänään keskiviikkona laittanut eduskunnassa vireille toimenpidealoitteen pakkorokotusten estämiseksi. Turtiaisen mukaan koronapandemia on saattanut kansat ja hallitukset hysteeriseen tilaan ja maailmantalouden sekaisin, mikä on aiheuttanut valitettavia ylilyöntejä asian hallinnan suhteen. Toimenpidealoite liittyy tartuntatautilakiin ja erityisesti sen 48 §:ään ja kiinnittää huomiota yhteen huoleen: kansalaisten ja erityisesti terveydenhoitohenkilökunnan oikeuteen oman kehonsa koskemattomuuteen ja itsemääräämisoikeuteen rokotusten suhteen.

– Koronahumppaa kaikkine maskiteattereineen on jatkunut jo nyt aivan liian pitkään, ja ilmeisenä vaarana on hysterian yltyminen yhä vain pahemmaksi.

Aloitteella pyritään estämään mahdollisesti suunnitteilla olevat pakkorokotuskampanjat. On väärin, jos esimerkiksi kaikki sairaanhoitajat ovat pakotettuja ottamaan koronaa vastaan huonosti tutkittuja ja potentiaalisesti haitallisia ja jopa tarpeettomia rokotteita valtiojohdon koronapaniikin johdosta.

– Terveydenhoitohenkilöstö on kritisoinut rokotepakkoa jo ennen koronaa. On annettu laittomasti varoituksia ja uhattu irtisanomisilla. Rokotusten ottaminen on Suomessa kuitenkin aina vapaaehtoista. Vaadin lain selkeyttämistä, jotta asian suhteen ei enää tapahtuisi väärinkäytöksiä ja kohtuuttomuuksia.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Teologian maisteri (Helsingin yliopisto, dogmatiikka), Kansanedustaja 2011-15, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, Talousvaliokunta 2011-12, Lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, Kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, Kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry puheenjohtaja & taiteellinen johtaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.