James Hirvisaari

660. Perussuomalaisten tilannekuva

1 kommentti

PS:llä oli hyvät mahdollisuudet muodostua kansanliikkeeksi. Mutta PS ei halua olla kansanliike. PS haluaa olla ennen kaikkea puolue. Siinä on suuri ero. PS ajautui kansanliikkeestä poteropolitiikkaan. (1/5)

Elitismi, salonkikelpoisuus ja teeskentely on muodostunut puolueessa leimalliseksi, ja joukkuehengen vaaliminen on unohdettu. Rohkeita, voimakkaita ja värikkäitä kansansuosikkeja hyljeksitään, harmaata massaa ja hienohelmoja suositaan. (2/5)

Silti muut puolueet jatkuvasti pöyristelevät perussuomalaisia ja haluavat edelleenkin heitä ulkoapäin määrittää. PS pyrkii muita miellyttämään, mutta sellainen ei politiikassa tietenkään koskaan onnistu. Valitettavasti PS matelee vihollistensa jaloissa. (3/5)

Valitsemallaan nöyristelylinjalla PS ei pääse optimiin, mutta yhteishenkeä vaalimalla ja tiukasti omaa joukkuetta puolustamalla sillä olisi mahdollisuudet yli 30% kannatukseen. Ehkä oppi menee perille sitten joskus, kun johdossa on todellisia ilmapiiriasiantuntijoita. (4/5)

Onko siis nyt käynytkin niin, että PS on hylännyt kansallismielisen liikkeen torjumalla joukoistaan kansallismielisiä toimijoita ja kuvittelemalla olevansa parempien ihmisten puolue? (5/5)

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Teologian maisteri (Helsingin yliopisto, dogmatiikka), Kansanedustaja 2011-15, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, Talousvaliokunta 2011-12, Lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, Kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, Kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry puheenjohtaja & taiteellinen johtaja.

One thought on “660. Perussuomalaisten tilannekuva

  1. Luultavasti itsekin silti perussuomalaisia kuntavaaleissa äänestän, sillä Ano Turtiaista ei voi äänestää Hämeenlinnassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.