669. Koulutuspolitiikka

Muutama sana tänään eduskunnan käsittelyssä olevasta valtioneuvoston koulutuspoliittisesta selonteosta. En kiinnitä huomiota niinkään itse koulutusjärjestelmiin, vaan kirjoitan yleisellä tasolla, koska selonteossa on sokea piste – tai oikeastaan sokea punainen lanka. Sitä ei sivistysvaliokunnan mietintö eikä siihen jätetty laimea vastalausekaan millään tavoin huomioi.

Huoleni on se, että yhteiskunnassamme on jo pitkään ollut suuntauksena kaiken politisoituminen. Pidän huonona sitä, että lapsista alkaen ihmisiä pyritään ohjaamaan yhden totuuden maailmankatsomukseen. Parempi olisi rohkaista kansalaisia terävään kriittisyyteen ja samalla laajaan avarakatseisuuteen.

Moniarvoisuuden vaaliminen ja aito toisinajattelijoiden kunnioittaminen pitäisi olla maassamme itsestäänselvyys. Kuitenkin tiedämme, että tiettyjä kansanosia syrjitään ja vainotaan monin tavoin niin kutsuttujen ”hyvien” ja ”edistyksellisten” ihmisten suunnalta. Suvaitsevaisuus tuntuu olevan kovin valikoivaa, ja tällä hetkellä kaksinaismoralismi on erityisen räikeää. On jo pitkään näyttänyt siltä, että olemme matkalla kohti totalitariaa ja kovin pimeää aikakautta.

”Humanistit ovat tekemässä Suomesta epäinhimillistä”

Kuulostaa ristiriitaiselta, mutta humanistit ovat tekemässä Suomesta epäinhimillistä. Demokratiasta innokkaasti puhutaan, mutta sitä ei oikeasti edes haluta. Oikeasti halutaan vain valtaa ja oman ideologian pakkosyöttöä. Erityisen moitittavaa on yliopistojen politisoituminen. Tieteen ja korkeimman opetuksen tulisi ehdottomasti olla kaiken politiikan yläpuolella.

Perhekäsitykset ovat mullistuneet ja ihmisten mieltymykset moninaistuneet, mutta lasten pitää saada kasvaa ihan rauhassa tyttöinä ja poikina. Koulujen ei pidä olla aivopesulaitoksia, joissa ihmisiin syötetään poliittista ja maailmankatsomuksellista propagandaa. Toki ihmisten ja varsinkin lasten ja nuorten manipulointi on helppoa, mutta se on täysin moraalitonta.

Yhteiskunnassamme pyritään muka tasa-arvoon, mutta todellisuudessa tasa-arvo on alkanut merkitä tasapäistämistä. Liian helposti mennään heikoimpien ja laiskimpien tahdissa.  Laiskoille ja tyhmille halutaan maksaa myös samaa palkkaa ahkerien ja nerojen kanssa. Kouluissakaan ei saa enää numeroita antaa, jottei totuus paljastuisi. Lahjakkuuksia lannistetaan laskeutumaan keskinkertaisuuksien tasolle, vaikka juuri lahjakkaita pitäisi innostaa ja kannustaa eteen päin. Heissä on tulevaisuus ja toivo, mutta mikä on korkeakoulutuksemme taso tulevaisuudessa, jos sekin on säädettävä heikoimpien tasolle?

Selonteon mukaan koulutusta tullaan tehostamaan kaikilla sektoreilla. Hieman arveluttaa, ollaanko vain vahvistamassa tätä nykyistä linjaa, jossa jokaisesta ihmisyksilöstä kasvatetaan yhden ideologian tasapäistämiä tolloja. Toivottavasti myös mielenterveyspalveluita kehitetään, jotta henkisesti uupuneet saavat ajoissa avun, kun tajuavat, ettei oma osaaminen riitäkään kansainvälisen kilpailun tasolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments (

1

)

  1. JUKKA NIKKILÄ

    HYVÄ KIRJOITUS, RESPECT! PUNAVIHREÄ USKONTO YRITTÄÄ JYRÄTÄ MUTTA SE ON TURHAA….IHMINEN PÄÄTTÄÄ MUTTA JUMALA SÄÄTÄÄ….

%d bloggaajaa tykkää tästä: