4. Perussuomalaisten kriisi

Sen lisäksi, että viime aikaisten ravistelujen jälkeen perussuomalaisten on ryhdistäydyttävä ja koottava joukkueensa, heidän olisi välttämättä terästettävä maahanmuuttopoliittista linjaansa. Puolueen kannattajakunnassa on sen suhteen nyt paljon hämmennystä. Silottelemalla linjaansa perussuomalaisista on muotoutumassa hajuton, mauton ja väritön joukko. Ehkä salonkikelpoinen mutta tylsän harmaa, muiden suurten kaltainen. Sellaisena se ei ole kannatustaan saavuttanut. Jos räväkkyys häivytetään, ennustan puolueen kannatukselle syöksykierrettä.

Perussuomalaisten puolueohjelma on mielestäni ihan loistava, ja olen yhtynyt siihen sataprosenttisesti. Se vastaa omaa aate- ja arvomaailmaani. Mieluusti soisin puolueelle menestystä jatkossakin, mutta omien teurastaminen (mikä mielipuolinen teko!) voi antaa ikävän signaalin äänestäjille. Ja jos maahanmuuttoasiat painetaan jatkossakin häpeillen ja rasistileimoja peläten maton alle, luhistuminen on satavarma. Olen ennustanut puolueen kannatuksen laskevan kymmenen prosentin alapuolelle, jollei maahanmuuttoasioita oteta todella näkyvästi pintaan. Näistä asioista olen jo pitkään saarnannut.

Mutta Soini ei usko.

Eduskuntaryhmässäkin vain muutamat henkilöt ymmärtävät asian ja ovat tosissaan sen suhteen. Ja siellä on monta lammastelijaa, jotka aina myötäilevät johtoa ja selvästi häpeävät puolueen maahanmuutto-ohjelmaa. Siksi siitä on vaiettu ja edelleenkin vaietaan.

Muutos 2011 haluaa antaa kansalaisten päättää myös maahanmuutosta.

Yksi vastaus artikkeliin “4. Perussuomalaisten kriisi”

  1. Pekka Paananen avatar
    Pekka Paananen

    Tuskin perussuomalaiset enää nousevat ellei johto vaihdu. Kyllä Soini on laulunsa laulellut hännyskaartinsa kanssa. Ainut millä minäkin rupeaisin ääniä puhumaan perussuomalaisten hyväksi olisi neljän johtohenkilön vaihtaminen ja samalla tietenkin pitäisi linjankin hallituksessa vaihtua, muuten ei uskottavuutta tulisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.