James Hirvisaari

30. Eroa, Jorma

9 kommenttia

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske, määräsit esitutkinnan kirjoituksestani nimettömän ilmoituksen pohjalta ja asiayhteydestä irrotetun, tämän pelkän lyhyen tekstinpätkän perusteella:

”Pitäisikö noita alkukantaisten viettiensä vallassa olevia raakalaisia jotenkin ymmärtää ja heidän tekonsa hyväksyä? Mielestäni heidät ja heidän rikolliset tekonsa ja rikollinen viidakkokulttuurinsa pitää tuomita ankarasti. Mutta nuo prosenttiluvut ovat valtavia – pitäisi todellakin puhua jo geneettisestä (tai kulttuurigeneettisestä) ominaispiirteestä, koska (joukko)raiskailu näyttää olevan sillä suunnalla maan tapa ja jopa kansanhuvi.”

Jorma, olet halunnut tutkia, onko tuossa tekstissä tapahtunut kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Se on täysin käsittämätöntä. Kritisoin voimakkaasti raiskausrikollisuutta, ja sinä rupeat hourimaan. Haluat tutkia, olenko sanoillani kenties solvannut etelä-afrikkalaisia, koska olen pohtinut syitä karmaiseville raiskausluvuille. Alkuperäisessä asiayhteydessään tuo teksti näet viittaa linkkaamiini YLE uutisiin, joiden mukaan useampi kuin joka kolmas eteläafrikkalainen mies tunnustaa syyllistyneensä raiskaukseen  (YLE 26.11. 2010), ja että kulttuuritekijät ovat yhtenä syynä noihin karmeisiin raiskauslukuihin (YLE 5.8.2009).

Uutisartikkelissa mainitaan myös, että ” Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan raiskaamisesta on muodostunut lähes sosiaalinen peli. Niinpä epäilyni ”maan tavasta” ja ”kansanhuvista” on ollut suorastaan pakko esittää. ”Raakalaisilla” ja heidän ”viidakkokulttuurillaan” tarkoitan tietenkin näitä (joukko)raiskaajia enkä kaikkia etelä-afrikkalaisia ihmisiä, eikö sekin ole ilman rautalangasta vääntämistäkin täysin päivänselvää?

Rikollisuuden syiden pohtiminen ei ole rikollista. On myös täysin relevanttia pohtia, onko syynä jokin geneettinen ominaisuus; onhan yli puolella suomalaisistakin väkivaltaan altistava geenimuunnos. (YLE 22.9.2009)

Jorma, missä tässä on tapahtunut mahdollinen rikos? Pompit nimettömien ilmoitusten tahdissa kuin marionetti. Ongelma on kuitenkin vakava, sillä virastollasi on (liian) suuri arvovalta oikeuslaitoksessamme. Mielivaltasi ja poliittiset motiivisi heijastuvat koko oikeusjärjestelmään ja yhteiskuntaan. Niin ei saisi olla.

Jorma, lieneekö sinulla jotakin henkilökohtaista hampaankolossa? Olenhan muun muassa juuri edellä mainitusta syystä voimakkaasti arvostellut valtakunnansyyttäjänvirastoa ja myös sinun toimintaasi julkisuudessa. Olet ollut niin loukkaantunut kritiikistäni, että otit yhteyttä jopa eduskunnan puhemieheen. Ja minä tein kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle – uskoakseni olet hänen vastauksensa jo lukenutkin:

”Yleisellä tasolla voidaan todeta, että huolenne valtakunnansyyttäjän ja muiden syyttäjien toiminnasta on periaatteessa aiheellinen.”

Oikeuslaitoksen täytyy olla täysin irti kaikesta politiikasta nauttiakseen kansalaisten luottamusta. Mutta VKSV on muodostunut inkvisitiolaitokseksi, jossa likainen poliittinen peli on naamioitu näytösoikeudenkäynneiksi ja sananvapaus muutettu WC-paperiksi. Jorma, juuri sinä olet jo pitkään toiminut kansalaisten oikeustajun vastaisesti. Sinä olet toiminnallasi vakavasti murentanut kansalaisten luottamusta oikeuslaitokseen. Kansanedustaja Jussi Halla-aho ja monet muut löperön maahanmuuttopolitiikan kritisoijat ovat joutuneet oikeusmurhien uhreiksi, kun heidän poliittista sananvapauttaan on loukattu. Kaiken lisäksi voidaan tulkita, että rikot perustuslakia estämällä kansanedustajia hoitamasta tehtäviään:

Kansanedustajaa ei saa estää hoitamasta edustajantointaan. (PL 3:30)

Jorma, sinä et palvele oikeutta vaan häpäiset sitä ja olet vakava uskottavuusongelma koko oikeuslaitokselle, kun kierojen tulkintojesi takia tuhlataan poliisin ja oikeuslaitoksen aikaa ja resursseja. Suhteellisuudentajusi näyttää olevan täysin kateissa. Samoin kansalaisten kunnioitus oikeuslaitosta kohtaan on sinun – ja myös ex-valtionsyyttäjä Mika Illmanin – moitittavan toiminnan  takia murentumassa. Toki teillä on yksityishenkilöinä ollut oikeus Demlan tavoin haluta Suomesta monikulttuurisuuden ihmemaata, mutta oikeuslaitosta te ette olisi saaneet valjastaa vaientamaan niitä, jotka eivät Suomesta sellaista halua. Yhdessä olette saaneet paljon pahaa aikaan.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske, tämä on avoin kirje sinulle. Sinun olisi jo aika vetää oikeat johtopäätökset ja EROTA virastasi tai vähintäänkin siirtyä eläkkeelle. Oikeudentuntoinen Suomen kansa ansaitsee merkittäviin virkoihin oikeudentuntoisia lainoppineita.

Aurinkoisen pakkaspäivän terveisin

James Hirvisaari
Kansanedustaja (m11)
Lakivaliokunnan jäsen

TUTUSTUMISEN ARVOISTA INFORMAATIOTA KIINNOSTUNEILLE:

PS1. Aiheeseen voi perehtyä tarkemmin laatimastani esitutkintaselostuksesta, joka löytyy blogistani otsikolla Valtakunnansyyttäjänviraston nöyryytys.

PS2. Puheessani eduskunnassa 3.10.2013, aiheena kiihottaminen kansanryhmää vastaan (RL 11:10), pureudun vahvasti asian ytimeen (video).

PS3. Uusi Suomi teki uutisen esitutkinnan kohteena olevan kommenttini pohjalta, jonka olin siis kirjoittanut perussuomalaisen Laura Huhtasaaren blogiin. Toimitus kuitenkin myöhemmin poisti kommentin, jonka suora osoite olisi #comment-1945742. Alla on kyseisestä kommentista kuitenkin alkuperäinen kuvatallenne, sillä tein tapahtumista koosteen jo heti 20.1.2013 median nostattaman kohun takia. Poistettu kommentti (nro 261) löytyi Googlen välimuistista:

6

PS4. Alkuperäinen blogikirjoitukseni (15.1.2013) sisältää edellisten lisäksi uutislinkin, jonka mukaan ”Etelä-Afrikassa raiskataan lapsi joka kolmas minuutti” ja ”lapsien raiskaaminen on yleistymässä nopeasti”. (YLE 18.6.2009) Voidaanko tässä yhteydessä puhua epidemiasta?

PS5. Suomalaisilla on kollektiivinen ongelma, sillä mainitun geeniperustaisen väkivaltaisuuden lisäksi meillä on muihin ihmisiin verrattuna 10-kertainen geenipohjainen taipumus sairastua skitsofreniaan (IL 4.8.2013). Voisiko vastaavasti raiskaamisen himo olla kollektiivinen mielisairaus, johon altistaa geeneihin perustuva taipumus? Vai lieneekö tämä kielletty kysymys? Nimittäin noin 1,5 vuotta sitten Jorma harkitsi syytteen nostamista pohdinnastani, voisiko homoseksuaalisuus olla jonkinlainen seksuaalinen kehityshäiriö.

PS6. Syksyllä 2013 Jorma oli säyseällä päällä. Häneltä tuli viesti, että hän ei nosta syytettä siitä, että olin noin 10 vuotta sitten ehdottanut makeistehtaalle Brunberginsuukon (aiempi Neekerinsuukko) nimen vaihtamista Paviaaninsuukoksi – ja niin olin ihan läpällä sähköpostitse tehnytkin. Viime kesänä tehdyn ilmoituksen mukaan olin muka rinnastanut kaikki afrikkalaiset apinoihin. Ja Jormahan rupesi heti pomppimaan nimettömän anarkistin ja ihmisraunion pillin tahdissa.

PS7. Näissä olisi vedet silmissä naurussa pitelemistä, ellei olisi kyse vakavasta asiasta eli oikeuslaitoksen uskottavuudesta. Mutta minä lupaan kirjoittaa jatkossakin värikkäästi ja provosoivasti. Se on aina ollut minun tyylini ja tavaramerkkini. Sen kautta olen politiikkaan tullut. Se on osa minun politiikan tekemistäni: osallistuminen kansalaiskeskusteluun ja tärkeiden aiheiden nostaminen julkiseen keskusteluun – vaikka VKSV tekeekin kaikkensa tehdäkseen kansanedustajantoimeni rikolliseksi.

Kirjoittaja: jameshirvisaari

Kansanedustaja 2011-15, teologian kandidaatti (Helsingin yliopisto), kansanedustajaehdokas 2019 (ref), Reformin koordinaattori 2016-, eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2013-15, talousvaliokunta 2011-12, lakivaliokunta 2011-15, VR hallintoneuvosto 2012-14, kunnanvaltuutettu (Asikkala) 2009-15, kunnanvaltuuston 1. vpj 2013-14, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Asikkalan Muutos ry:n puheenjohtaja 2014-15, Päijät-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunta 2013-15, Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmä 2009-15, Kanavajazz ry varapuheenjohtaja & taiteellinen johtaja 2009-, veturinkuljettaja emeritus (vapaaherra).

9 thoughts on “30. Eroa, Jorma

 1. Jos jollakin niin kansaedustajalla on oikeus ja velvollisuus kritisoida myös oikeuslaitosta.

  VIDEO: Poliittisesti ohjattu syyttäjälaitos – professori Pertti Eilavaara
  http://nra.fi/videos/poliittisesti-ohjattu-syyttajalaitos/

 2. Olet enemmän oikeassa kuin TIEDÄTKÄÄN . Tein 2005 syyteilmeoituksen VKSV:oon lainsäädnnöllisistä lapsiin ja miehiin kohdistetuista ihmisoikeusloukkauksísta 9.12. 2005. Oikeusministeriön kriminaalipoliittisen oaston lausuman 114/911/06 mukaan tuossa asiassa VKSV:N 8 kuukauden diariinkirjaamisaika oli ”kohtuuton”.

  Suomi on myös LAHJONUT Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivallattomaksi Suomea koskevissa yksittäistapauksissa ! ( se maksettiin tuomalla Ruanda-”oikeudenkäynti” Suomeen veronmaksajien harmiksi ). Koko homma ”oikeudettiin” VALEHTELEMALLA kansanedustajille He 55/2007 yhteydessä ”välitöntä tarvetta lain muuttamiselle ei ole).

  Myös Suomen perustuslaki näiden tapausten takia on manipuloitu : PL 118 § ….Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloloukkaukset ….Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Kansanedustajilta salattiin kokonaan EOA päätös 876/2/05 ….poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa Presidentin- ja ministerinvassiassa .
  EOA päätöksen 876/2/05 kaltainen 8.9. 2005 Porin poliisille tehty rikosilmoitus YHÄ on ”esitutkinnassa” ?

  Hirvelä ”seuloi” EIT;ssä nämä VKSV:a koskevat asiakirjat pois käsittelystä 27.3. 2008

  Se miten ”seulonta” tapahtui on luettavissa

  Eduksunnan oikeusasiamihen kanslian päätöksestä Drnro 1350/4/08

  OLEN SEN KIRJOITTANUT MM. Vanhemmat Ry:n sivustolle osioon EIT !
  Hyviä lukuhetkiä VKSV:n toiminnasta.

  JULKISTA JA OMALLA NIMELLÄ TEKEMÄÄNI RIKOSILMOITUSTA Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonta Suomen toimesta EI otettu vastaan !

 3. Päivitysilmoitus: Kansanedustaja James Hirvisaari vaatii apulaisvaltakunnansyyttäjää eroamaan | Victoria Media

 4. VKSV on miehitetty myyrillä. Ihan samoin, kuin Elop Nokiassa.. Tarkoitus on tuhota kansalaisten luottamus oikeuslaitokseen , sekä ajaa maa anarkiaan. Nykyinen ovet auki kaikille maahanmuutto palvelee anarkiaa, hajanainen ja keskenään tappeleva kansa on helpommin hallittavissa. Se kuuluu siihen suurempaan suunitelmaan, jossa keisari astuu valtaan – tosin keisarin nimeä ei koskaan kerrota kansalle..

 5. Arvoisa kansanedustaja Hirvisaari:
  Suomalaisia on n. 5 miljoonaa. Onko mielestäsi siis kansanedustajan ensisijainen tehtävä ajaa n. 30 yksilön asiaa?

 6. Hyvä James! Edes joku uskaltaa sanoa noille minkälaisia porsaita ne ovat.

 7. Hyvä hyvä,

  toimit juuri niin kuin kansanedustajan pitääkin. Kuulut samaan sarjaan kuin Osmo Soininvaara ja Halla-aho. Kiitoksia.

 8. Jos olisi enemmän hirvisaaren kaltaisia poliitikkoja jotka puuttuvat viranomaisten väärinkäytöksiin tässä maassa olisi asiat paljon paremmin. Meille on muodostunut jonkinlainen stalinistinen hyvävelikerho valtakunnansyyttäjän virastoon joka katsoo että näillä on oikeus polkea sananvapautta ja YK:n määrittelemiä yksilönvapauksia omien poliittisten päämääriensä edistämiseen.

 9. Hyvä kirjoitus ja kommentointi sinulta James,epäilyksesi siitä että valtakunnansyyttäjä nakertaa oikeuslaitoksen arvovaltaa ja puolueettomuutta on kuitenkin aiheeton,sillä se on menetetty jo niin perusteellisesti että siinä ei ole enään mitään menetettävää.Se mitä itse usein ihmettelen on näiden toimijoiden käsitys itsestään,koska väistämättä tulee mieleen jumalallinen olento jonka toiminta ja tieto on ainoa oikea totuus,aivan riippumatta siitä kuinka oikeudentunnon ja tajun vastainen se on tavallisen lainkuuliaisen kansalaisen mielestä.Kansalaisen kannalta asiaa katsoen kyse tuntuu yhä useammin olevan mielivallasta kuin oikeudesta,ja niin kuin historia on toteen näyttänyt mielivallan seuraukset ovat aina huonot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s